• Alles over Luisterboeken
  • De beste Apps voor Luisterboeken
  • Kortingen op de beste luisterboeken
Home » Luisterboeken Harry Potter

Luisterboeken van Harry Potter vind je hier

De boekenreeks en filmreeks van Harry Potter is een van de meeste bekende ooit gemaakt. De boeken zijn miljoenen keren verkocht. Ook alle films waren een zeer groot succes. De reeks bestaat uit zeven delen en is geschreven door J.K. Rowling uit Engeland. De bekende boekenreeks van Harry Potter is nu ook beschikbaar voor liefhebbers van luisterboeken en je hebt de mogelijkheid om deze gratis te luisteren!

In de boeken van Harry Potter hoor je over alle avonturen die Harry Potter meemaakt in de wereld van de tovenarij. De rode draad in het verhaal is de vete tussen Harry en de kwaadaardige Voldemort. Hieronder lees je per boek waar het over gaat.

Luister twee weken gratis naar Harry Potter 


Harry Potter en de Steen der Wijzen

Luisterduur: 9 uur 21 minuten

Harry Potter en de Steen der Wijzen is het eerste deel van de boekenreeks. Harry Potter leeft bij zijn oom, tante en neefje. Hij heeft een zeer ongelukkig leven en wordt als buitenstaander behandelt door zijn gezin.

Alles verandert wanneer er opeens heel veel brieven binnenkomen voor hem. En even later staat er plots een grote reus voor zijn neus. Die vertelt hem de waarheid over zijn ouders en dat Harry een tovenaar is. Ook vertelt hij Harry dat hij naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus mag. Dit verandert zijn leven. Harry leert alles om een tovenaar te worden en komt voor het eerst in aanraking met de duistere tovenaar en aardsvijand Voldemort.


Harry Potter en de Geheime Kamer

Luisterduur: 9 uur 43 minuten

Harry Potter en de Geheime Kamer is het tweede deel van de boekenreeks. Harry had de zomervakantie weer bij zijn verschrikkelijke oom en tante moeten doorbrengen. Hij gaat na de zomervakantie gelukkig naar de 2e klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus.

Hij hoopte na alle ellende uit het 1e jaar, dat het 2e jaar rustig zou worden. Integendeel, er gebeuren al snel hele vreemde dingen. Zo hoort Harry steeds een mysterieuze en enge stem. Ook zijn er meerdere aanslagen op medeleerlingen van Zweinstein. Tot slot vind hij een dagboek dat hele bijzondere eigenschappen heeft...


Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Luisterduur: 12 uur 41 minuten

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban is het derde deel van de boekenreeks. Harry was na de 2e klas weer teruggekeerd naar zijn oom en tante.  Daar hoort hij het nieuws dat Sirius Zwarts is ontsnapt uit de gevangenis van Azkaban. Sirius Zwarts is een beruchte crimineel en een trouwe aanhanger van Voldemort. Hij is op de vlucht en heeft het misschien wel gemunt op Harry. Omdat Zwarts is ontsnapt wordt de school bewaakt door Dementors. Dat zijn de zeer gevreesde bewakers van Azkaban.  

Harry krijgt in de 3e klas ook een aantal nieuwe vakken. Het vak Verweer tegen Zwarte Kunsten zal hij het meeste nodig hebben dit schooljaar...


Harry Potter en de Vuurbeker

Luisterduur: 20 uur 50 minuten

Harry Potter en de Vuurbeker is het vierde deel van de boekenreeks. Voordat Harry begint aan zijn 4e jaar gaat hij met de familie Wemel mee naar het WK-Zwerkbal, waar al een aantal verdachte dingen gebeuren. Naast het WK-Zwerkbal vindt er nog een groot evenement plaats dit schooljaar, dit schooljaar wordt er namelijk weer gestreden tussen verschillende scholen voor het Toverschool Toernooi.

Tijdens het toernooi zijn er een aantal gebeurtenissen die wijzen op het feit dat Voldemort weer sterker aan het worden is. De angst dat Voldemort weer terug gaat keren en opnieuw gaat toeslaan neemt erg toe...


Harry Potter en de Orde van de Feniks

Luisterduur: 26 uur 23 minuten

Harry Potter en de Orde van de Feniks is het vijfde deel van de boekenreeks. Voor het schooljaar is begonnen starten de problemen al voor Harry. Hij hoort helemaal niets van zijn vrienden en maakt zich dus zorgen. Ook gebruikt hij zijn toverstok buiten school, en dit is illegaal omdat hij nog minderjarig is. Hij moet naar een hoorzitting die bepaald of hij nog wel terug mag keren naar Zweinstein. 

Hierna gebeuren er een aantal gebeurtenissen die ervoor zorgen dat Harry niet meer kalm kan blijven. Daarnaast doet Harry een aantal ontdekkingen over zijn verleden. En wat heeft dat met Voldemort te maken...


Harry Potter en de Halfbloed Prins

Luisterduur: 19 uur 46 minuten

Harry Potter en de Halfbloed Prins is het zesde deel in de boekenreeks. In het hele land vinden er vreemde aanslagen en rampen plaats. Ook hangt er een onheilspellende mist in de lucht die niet veel goeds voorspelt. Perkamentus, het schoolhoofd van Zweinstein, komt Harry thuis opzoeken. Harry begrijpt niet waarom dat niet kan wachten tot het nieuwe schooljaar. Hij is bang dat het te maken heeft met de nare voorspelling die hij te horen kreeg aan het einde van het 5e schooljaar.

Het 6e schooljaar is Voldemort opnieuw sterker geworden en worden er steeds meer buitenstaanders door hem bij betrokken. Dat belooft dus dat weer een helse strijd te worden...


Harry Potter en de Relieken van de Dood

Luisterduur: 23 uur 22 minuten

Harry Potter en de Relieken van de Dood is het zevende en laatste deel van de boekenreeks. In dit laatste boek kom je er eindelijk achter hoe alles in elkaar steekt. Er zijn een aantal zeer verassende gebeurtenissen waar je niet op had gerekend tijdens het verhaal. 

Harry heeft in dit laatste deel de zware taak om alle gruzielementen van Voldemort te vinden en te vernietigen. Alleen door alle gruzielementen te vernietigen kan hij Voldemort voorgoed verslaan. Gaat het Harry lukken om voor eens en altijd een einde te maken aan Voldemort of verliest hij de strijd uiteindelijk alsnog?


Toch liever de Harry Potter boeken vast kunnen houden?